donderdag 1 januari 2009

Andere Darfurprojecten

  • Het YouTube project 24HoursForDarfur dat mensen over de hele wereld oproept een videoboodschap op te nemen en te uploaden op de site. De filmpjes worden gepubliceerd op YouTube en verstuurd aan vooraanstaande politici. Daarnaast zijn er op de site filmpjes te zien van vluchtelingen en experts die het verhaal vanuit hun perspectief vertellen.
  • Er is muziek over Darfur. Adam’s song is een opname van een liedje gezongen door de 12-jarige Adam, een vluchteling uit Darfur. Het staat op de site van Artsen Zonder Grenzen en is één van de vele manieren waarop zij proberen weer te geven welk werk wordt verricht door de organisatie. Artiest Mattafix bracht het nummer Living Darfur uit waarin hij mensen oproept het probleem niet de rug toe te keren. De videoclip is opgenomen in het rampgebied.
  • Op Add Your Voice wordt de bezoeker ook opgeroepen tot actie. Op deze site worden digitale handtekeningen verzameld die worden overhandigd aan president Barack Obama. Hij heeft tijdens zijn verkiezingscampagne gezegd in actie te willen komen in Darfur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten